دفاع در دادگاه تجدید نظر
نحوه دفاع در دادگاه تجدید نظر
دفاع در دادگاه تجدید نظر چیست؟ دفاع در دادگاه تجدید نظر چه شرایطی دارد؟ مهمترین نکات مربوط به دفاع در دادگاه تجدید نظر چیست؟ چرا از دفاع در دادگاه تجدید نظر استفاده می شود؟ برای دفاع در دادگاه تجدید نظر به چه نکاتی باید اشاره کرد؟ کارکرد یک وکیل پایه یک دادگستری در خصوص دفاع در دادگاه تجدید نظر چیست؟ دفاع در دادگاه تجدید نظر در کدام دادگاه استفاده می شود؟ دفاع در دادگاه تجدید نظر چه آثاری دارد؟ برای دفاع در دادگاه تجدید نظر باید به چه نکاتی توجه کرد؟ اصلی ترین مفاهیم مربوط به دفاع در دادگاه تجدید نظر چیست؟
دفاع در دادگاه تجدید نظر این امکان را در اختیار افراد قرار می دهند که بتوانند بر اساس شرایط و مدارک موجود رای را به نفع خود تغییر دهند. دفاع در دادگاه تجدید نظر از این نظر اهمیت بالایی دارد که رای این دادگاه به عنوان رای قطعی شناخته شده و غیرقابل تجدید نظر خواهی خواهد بود. از این رو می توان دفاع در دادگاه تجدید نظر به عنوان آخرین فرصت های ممکن دانست.
از این رو ما در این مقاله می خواهیم بدانیم بهترین مسیر برای دفاع در دادگاه تجدید نظر چیست و در این مسیر باید به چه نکاتی توجه کرد؟ آیا بیان جهات تجدید نظر در این دفاع اهمیت دارد؟ همچنین می خواهیم بدانیم در خصوص کدام دسته از دعاوی امکان تجدید نظر خواهی در نظر گرفته شده است؟ این ها همه مواردی است که در ادامه به آن ها خواهیم پرداخت. نکته بسیار مهمی که باید همین ابتدا به آن توجه داشته باشید این است که تجدید نظر خواهی هم در دادگاه حقوقی و هم در دادگاه کیفری امکان پذیر است. اما این موضوع را نیز در نظر داشته باشید که برای موفقیت در این دادگاه ها و داشتن یک دفاع در دادگاه تجدید نظر مناسب استفاده از یک وکیل حقوقی یا کیفری می تواند بسیار کارساز باشد.
دفاع در دادگاه تجدید نظر بر اساس مفاهیم
دفاع در دادگاه تجدید نظر را زمانی می توانیم به درستی متوجه شویم که ابتدا بدانیم تجدید نظر چیست و چه کارکردی دارد. شناخت این مفهوم می تواند به ما کمک کند که بدانیم برای دفاع از دفاع در دادگاه تجدید نظر باید چه کاری انجام دهیم و بر اساس چه مفاهیمی پیش برویم.
هدف قانون و اجرای قوانین این است که عدالت در جامعه گسترده شود. یعنی دادگاه باید بتواند که بر اساس قوانین حق را به حق دار برساند. این اصلی ترین و پایه ای ترین مفهومی است که می توان از قوانین در هر جامعه ای عنوان کرد. از این رو قانونگذار تا جایی که می تواند باید شرایط را پیش بینی کند و برای هر شرایط مسیری تعیین نماید. از جمله مهمترین شرایطی که احتمال بروز آن کم نیست، شرایطی است که دادگاه نتواند به درستی رای را صادر کند. در کلام ساده تر این احتمال وجود دارد که دعوی به درستی مورد بررسی قرار نگرفته باشد و شرایطی ایجاد شده است که حق به حق دار نرسد. در این صورت قانونگذار امکان استفاده از مسیر تجدید نظر خواهی را عنوان کرده است.
بر اساس دفاع در دادگاه تجدید نظر این امکان ایجاد می شود که طرفین یک دعوی بتوانند دوباره از خود در دادگاه دفاع کرده و ادعاهای خود را مطرح نمایند. توجه داشته باشید که تجدید نظرخواهی بر اساس یک ادعا شکل می گیرد. این ادعا می تواند عدم توجه کافی قاضی، عدم توجه به مدارک، به دست آمدن مدارک جدید و همچنین داشتن ادعایی مبنی بر صدور رای بر خلاف شرع و موازین قانونی می تواند باعث اقامه دعوی در دادگاه های تجدید نظر شود. نکته ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که می توان در غالب دعاوی حقوقی و کیفری نسبت به تجدید نظر اقدام کرد. در خصوص برخی از دعاوی محدود حقوقی (مالی ) و برخی دیگر از دعاوی کیفری امکان تجدید نظر خواهی از فرد گرفته می شود. در این خصوص می توانید از یک وکیل کیفری یا حقوقی راهنمایی بگیرید.
دفاع در دادگاه تجدید نظر و چگونگی آن
دفاع در دادگاه تجدید نظر درست مانند دفاع در دادگاه بدوی است. در واقع برای قبول تجدید نظر خواهی نیاز به ارائه جهات تجدید نظر است. بعد از برپا شدن دادگاه تجدید نظر دعوی از نو مورد بررسی قرار می گیرد. بنابراین این موضوع را در خاطر داشته باشید که برای دفاع در دادگاه تجدید نظر باید به دعوی و مدارک مربوط به آن توجه داشت. ارجاع دادن دعوی به دادگاه بدوی چندان کارساز نیست.
نکته دیگر این است که تمامی ابزارهای مورد استفاده در دادگاه بدوی در دادگاه تجدید نظر نیز در اختیار طرفین قرار دارند. بنابراین طرفین می توانند از مواردی مانند لایحه، دفاعیه، ارائه مدارک و شواهد و … استفاده کنند. بنابراین برای دفاع در دادگاه تجدید نظر می توان از هر کدام از این ابزارها استفاده کرد.
یکی از مهمترین شرایطی که طرف متهم می تواند به کمک آن اقدام به دفاع در دادگاه تجدید نظر کند، استفاده از قوانین جدید است. در واقع ممکن است قانون جدیدی تصویب شده باشد که در روند دعوی تاثیرگذار باشد. با توجه به این که حکم دادگاه قطعی نشده و امکان تجدید نظر برای دعوی وجود دارد، فرد می تواند بر اساس قانون جدید درخواست حکم جدید را داشته باشد. این نکته ای بسیار مهم است که بهتر است به آن توجه کنید.
مسئله مهم دیگر که باید در خاطر داشته باشید این است که در خصوص برخی از قرارهای صادر شده توسط دادگاه یا دادسرا امکان تجدیدنظرخواهی وجود دارد. بر این اساس شما می توانید هم برای احکام صادر شده و هم برای قرارهای صادر شده دادخواست تجدیدنظر خواهی خود را داشته باشید. توجه کنید که در صورتی که در فرصت داده شده ( معمولا بیست روز بعد از صدور حکم ) اگر اقدامی برای تجدید نظرخواهی صورت نگیرد آن حکم قطعی تلقی می شود. همچنین در صورت تجدید نظرخواهی و صدور حکم دادگاه تجدید نظر خواهی این حکم قطعی و لازم الاجرا شناخته می شود. از این رو بهتر این است که در این مسیر حتما از یک وکیل مجرب و با تجربه استفاده شود.
The post دفاع در دادگاه تجدید نظر appeared first on گروه وکلای پارسا.