دادخواست کاهش سن
نگارش دادخواست کاهش سن شناسنامه ای
در ارائه دادخواست کاهش سن باید توجه داشت که شناسنامه به عنوان یک سند رسمی معتبر شناخته می شود، امکان تغییر اطلاعات و کم کردن سن در این سند وجود نخواهد داشت.
برای کم کردن سن در شناسنامه، باید دلایل واقعی و کافی ارائه شود تا این امر انجام پذیرد.
البته یک نکته مهم حائز اهمیت است که تمامی افراد بدون هیچ استثنائی، تنها یکبار در طول عمر خود، می توانند سن خود را تغییر دهند.
بر خلاف تصور عموم مردم، سن صرفا یک عدد نیست و تمام جنبه های زندگی را تحت تاثیر خود قرار می دهد. رفتن به مدرسه، دریافت گواهی نامه، خدمت سربازی، اشتغال در مشاغل دولتی و حتی ازدواج تحت تاثیر سن شناسنامه ای ما قرار دارد.
در دادخواست کاهش سن، باید به این نکته مهم اشاره کرد که به طورکلی، تغییر در تاریخ تولد افراد طبق قانون ممنوع است، اما اگر شخصی با دارا بودن مدارک کافی و دلایل مورد قبول، بتواند اختلاف سن اصلی و شناسنامه ای خود را ثابت کند، می تواند برای کم کردن سن اقدام کند.
البته بهتر این است که این امر توسط وکیل باتجربه انجام شود تا زمان رسیدگی به پرونده کاهش پیدا کند.
درخصوص دادخواست کاهش سن شما باید به این موضوع که، شناسنامه صادر شده با مشخصات شما منطبق نیست و متعلق به شما نمی باشد اشاره کنید.
بطور کلی دلایل مختلفی باعث درج تاریخ تولد اشتباه در شناسنامه افراد می شود، که باعث اقدام آنها برای کم کردن سن شناسنامه ای می شود.
والدینی که می خواستند فرزندشان را زودتر از موعد مقرر به مدرسه بفرستند، بنابراین شناسنامه فرد را بزرگتر از سن واقعی اش می گرفتند.
والدینی که فرزندشان فوت کرده بود، شناسنامه او را برای فرزند بعدی نگه داشته و استفاده می کردند.
کارمندان ثبت احوال در ثبت تاریخ صحیح به دنیا آمدن نوزادان قصور می نمودند.
گاهی اوقات نیز، والدین پس از بدنیا آمدن فرزندانشان به ثبت احوال رفته و تاریخ دقیق تولد نوزاد را فراموش می کردند.
بهترین روش برای کم کردن سن :
مراجعه به دادگستری و ارائه دادخواست کاهش سن به زیر5 سال می باشد.
این درصورتی است که اختلاف سن واقعی، با سنی که در شناسنامه درج شده، بیش از پنج سال باشد.
پس از ارائه دادخواست کاهش سن، در این حالت برای کم کردن سن کمیسیونی تشکیل می شود که اعضا آن عبارتند از بخشدار یا فرماندار، رئیس اداره ثبت احوال محل، مدیر عامل سازمان بهداری استان، پزشک منتخب، رئیس شورای اسلامی شهر و یا بخشمحل صدور شناسنامه، با ریاست قاضی دادگاه.
این کمیسیون می تواند فرد متقاضی را به جهت معاینه دقیق برای تعیین سن، به پزشکی قانونی معرفی کند. گاهی اوقات افراد متقاضی به انجام آزمایش سنجش تراکم استخوان هم فرستاده می شوند.
نکته مهم این است که، رای کمیسیون به درخواست اصلاح تاریخ تولد شناسنامه ای، یا رد کردن این تقاضا، قطعی است و غیر قابل اعتراض می باشد. بنابراین در صورت عدم موافقت این کمیسیون با تغییر دادن تاریخ تولد، درخواست به طور کامل رد شده و دیگر پذیرفته نمی شود. البته بررسی اعتراضات به رای این کمیسیون فقط در صلاحیت دیوان عدالت اداری است.
مدارک مورد نیاز جهت کاهش سن:
نام، نام خانوادگی، نام پدر، تاریخ تولد شخص متقاضی، آدرس محل زندگی، شغل.
اصل شناسنامه، اصل کارت ملی، عکس 4*3، استشهادیه محلی، درصورت لزوم نتیجه آزمایش دی ان ای، و برگه پزشکی قانونی.
اگر دادخواست کاهش سن توسط وکیل تنظیم شده باشد، مشخصات کامل وکیل هم باید قید شود.
خواسته شخص از دادگاه به صورت کاملا واضح قید شود، ادله خواهان، برای اثبات ادعا هم باید به صورت کامل ذکر شود.
درنهایت، امضا و اثرانگشت دادخواست دهنده نیاز است.
مراحل ارائه دادخواست کاهش سن:
برای ارائه دادخواست کاهش سن، اول باید شکوائیه ای را طرح کنید که خوانده شکایت اداره ثبت احوال استان یا شهرستان محل صدور شناسنامه شما باشد. سپس برای طرح دعوی باید دادخواست کاهش سن را به همراه مدارک شناسایی تان به مرجع قضایی ارائه دهید.
در بیشتر موارد علاوه بر ارائه دادخواست کاهش سن، جمع آوری استشهادیه ای که دلیل اصلی درج اشتباه تاریخ تولد در آن آمده باشد لازم است.
برای کم کردن سن باید به این نکته توجه داشت که، جهت تکمیل اطلاعات استشهادیه، باید حتما اطلاعات کامل شهود که شامل نام و نام خانوادگی، شماره ملی، شماره تماس و آدرس محل زندگی شهود است، به صورت دقیق ثبت شود.
در زمان کنونی برای دادخواست کاهش سن، می توان از طریق مراکز خدمات الکترونیک قضایی اقدام نموده، نیازی به مراجعه حضوری در دادگاه جهت ارائه مدارک نمی باشد.
هزینه نگارش دادخواست :
هزینه دادخواست کاهش سن بر اساس جزئیات و با توجه به مشکلات پرونده شما تعیین می شود. برخی هزینه ها عبارتند از هزینه دفتر خدمات قضایی، دادخواست تمبر غیرمالی، پزشکی قانونی، و … . بنابراین ممکن است تعرفه های متفاوتی در برآورد قیمت داشته باشیم.
کارگروه رسیدگی به دادخواست کاهش سن:
در دادخواست کاهش سن، براساس ماده 3 قانون ثبت احوال، هیات حل اختلافی متشکل از رئیس اداره ثبت احوال، مسئول بایگانی، نماینده یا معاون آنها، و یکی از کارمندان اداره به انتخاب رئیس ثبت احوال استان، در هر اداره وظیفه تصحیح اشتباهات دفتر ثبت کل وقایع، باطل کردن شناسنامه ها و سندهایی که مورد استفاده بیگانگان است، باطل کردن سندهای مکرر و موهوم، تصحیح اشتباهات در ثبت جنسیت صاحب سند، تغییر نامهای ممنوع، حذف کلمات زائد یا ناشی از اشتباهات در اسناد شناسنامه ای افراد می باشند.
نکات قانونی مورد توجه در کم کردن سن:
در مراحل دادرسی برای کم کردن سن به حداقل 2 نفر و حداکثر 4 نفر شاهد مرد نیاز است. بهتر است که محل صدور شناسنامه شاهدان با محل صدور شناسنامه شما یکسان باشد.
پس از ارائه دادخواست کاهش سن و استشهادیه شاهدان، دادگاه به درخواست رسیدگی کرده، نتیجه را به صورت پیامکی که در آن ابلاغیه مشخص شده، و فرد برای تکمیل و ادامه روند دادرسی پرونده خود و تشکیل جلسه حضوری دادگاه، باید به کدام شعبه قضایی مراجعه نماید، مشخص می گردد.
در کم کردن سن کمتر از 5 سال، رای صادر شده از طرف دادگاه قابل اعتراض است. بررسی اعتراض به این رای، در دادگاه تجدیدنظر انجام می شود. البته اگرمتقاضی خواستار تغییر سن بیشتر از 5 سال باشد، بررسی اعتراض به این پرونده توسط دیوان عدالت اداری صورت می پذیرد.
سوالاتی که در خصوص کم کردن سن مطرح می شود عبارتند از:
برای دادخواست کاهش سن چند بار می توان اقدام کرد؟
پاسخ این است که هر شخص در تمام طول زندگی فقط یکبار می تواند برای کم کردن سن و دادخواست کاهش سن اقدام کند.
مدت زمان روند کم کردن سن چقدر طول می کشد؟
در واقع باید گفت که مدت زمان رسیدگی به پرونده کاهش سن کاملا به تعیین وقت رسیدگی از طرف دادگاه مرتبط است، بنابراین مدت زمانی مشخصی را نمی توان برای این امر درنظر گرفت.
آیا کم کردن سن تا 10 سال هم امکان پذیر است؟
بله می توان اقدام کرد، ولی مرجع رسیدگی اش دادگاه نیست، و تقاضای بالای 5 سال باید در کمیسیون تشخیص سن مورد بررسی قرار گیرد.
برای دادخواست کاهش سن به چه مرجعی باید مراجعه کرد؟
اگر تقاضا از 5 سال کمتر باشد، دادگستری و دادگاه محل سکونت، اما اگر بیش از 5 سال باشد به اداره ثبت احوال محل صدور شناسنامه باید مراجعه کرد.
The post دادخواست کاهش سن appeared first on گروه وکلای پارسا.